Cannelloni van Superanoham met kreeft en asperges

Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl hoeveboter 
2 fijngesneden uien
700 gr kreeftenvlees
3 ½ dl room
90 g wit brood
1 ei
peper en zout 
muskaatnoot
12 cannelloni (125 g)
12 sneetjes superanoham
16 asperges 
(stukjes aspergestaarten en -kopjes voor de salade en dressing)
1 fijngesnipperde sjalot 
5 eetl olijfolie extra vergine
een scheutje xeresazijn
1 eetl acaciahoning
1 à 2 eetl yoghurt
gemengde salade

Bereiding

Laat de fijngesneden uien fruiten in de boter. 
Goed met het kreeftenvlees, het wit brood, de room, het ei, peper, zout en muskaatnoot mengen en gedurende één uur in de koelkast laten rusten. 
Snel pureren en door een zeefdoek persen.
Laat opnieuw één uur rusten.
Laat de cannelloni gedurende 10 minuten koken en onder koud stromend water afkoelen. 
Vul de cannelloni met de kreeftenfarce, wikkel ze in aluminiumfolie en stoom ze gedurende 20 minuten. 
Laat 12 uren trekken in de koelkast en wikkel ze dan in superanoham. 
Zet de gepelde asperges in koud gezouten water op het vuur, zet ze af wanneer ze koken en laat ze afkoelen in het vocht. 
Stoof de versnipperde sjalot in de olijfolie en voeg er de versneden asperges bij. Blus met het aspergevocht, dek de pan af en laat zachtjes sudderen. 
Laat afkoelen en maal in een blender, samen met de xeresazijn, peper, zout, acaciahoning en de yoghurt (en eventueel nog wat aspergevocht). Pers vervolgens door een zeef tot een gladde massa.

Het bord afwerken met Superanoham, asperges, gemengde salade en de acaciadressing.