Terrine van rivierkreeftjes en ganzenlever met Superanoham

Ingrediënten voor 10 personen

Voor de mousse van kip: 
-  300 g kip 
-  50 g gelatineblaadjes 
- 1 l room 
- een weinig sjalot en selder 
- een scheutje witte porto 
- een scheutje kippenfond
- peper en zout 

Voor de ganzenleverpastei : 
- 500 g ganzenlever 
- peper en zout 
- 5 cl porto/cognac
- vetbanden van de ganzenlever 
- 300 g staartjes van rivierkreeft 
- 15 mooie plakken Superanoham 

Voor de garnituur :
- 4 soorten sla 
- 4 soorten fruit
- frambozenazijn
- takje dille

Bereiding

Bak voor de kippenmousse de kip, de sjalot en de selder apart aan. 
Voeg alles samen en bevochtig met de room, kippenfond en witte porto. 
Laat sudderen. 
Zeef. 
Laat het vocht inkoken tot 3 dl en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. 
Voeg hieraan de gecutterde vaste bestanddelen toe en kruid af. 
Maak de ganzenlever schoon en kruid met peper en zout en overgiet met de porto. 
Bekleed een terrine met de vetbanden en doe hierin de ganzenlever. 
Zet 10 min. in de oven. 
Bekleed een pasteivorm met Superanoham. 
Leg hierin eerst een laag kippenmousse, dan 1/3 van de grofversneden rivierkreeft, opnieuw een laag mousse, een plakje ham, een plakje ganzenleverpastei en opnieuw een plakje ham. 
Herhaal deze handeling en eindig met kippenmousse en rivierkreeftjes. 
Bedek met ham en laat afgedekt overnachten in de koelkast.
Overgiet voor de garnituur 4 soorten sla en 4 soorten fruit met een vinaigrette van frambozenazijn. 
Werk de terrine af met een takje dille