Ingrediënten voor 4 personen
400 g Superano-ham, zeer dun gesneden
40 g gesnipperde rode ui
40 g gemengde sla (eikenbladsla, gele frisse radicchio)
100 g witte sint-mauro (geitenkaas)
40 g pijnboompitten
voor de honingdressing :
6 eetl. walnotenolie
2 eetl. natuurazijn
2 eetl. kastanjehoning
½ fijngesnipperde sjalot
1 theel. verse tijmblaadjes
peper en zout
Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
Bereid de honingdressing: meng de opgegeven ingrediënten in de foodprocessor, totdat men een gladde en gebonden massa krijgt.
Leg midden op het bord de gemengde sla die aangemaakt is met 4 theelepels honingdressing.
Leg hierop in hartvorm de flinterdun gesneden Superano-ham.
Snijd met behulp van de kaasguillotine of een vlijmscherp mes de Sint-Mauro in dunne plakjes en verdeel over de ham.
Strooi over het geheel de gesnipperde ui en de geroosterde pijnboompitjes.
Druppel per bord een eetlepel honingdressing over het gerecht.