Ham is het fijnste deel van het varken en het wordt op diverse manieren bereid. De eenvoudigste manier om ham te bewaren is hem te drogen. Het vlees wordt eerst droog gezouten met zeezout en daarna gedroogd.
Wie gedroogde hammen zegt, denkt meteen aan buitenlandse namen. Maar inzouten van gedroogde hammen om ze vervolgens te laten rijpen, is een typische Vlaamse gewoonte.
De Vlaamse hamproducent GREGA uit Buggenhout levert steeds grotere marketinginspanningen om zijn artisanale producten de nodige bekendheid en afzet te bezorgen. GREGA is misschien een naam die niet iedereen bekend klinkt in de oren, maar het bedrijf heeft door de jaren heen een benijdenswaardige reputatie in ons land opgebouwd.
Winkel "Boerenhesp"
Maalderijstraat 40
9255 Buggenhout
Openingsuren:
dinsdag : 9.00-12.30 en 13.30-18.00
woensdag : 9.00-12.30 en 13.30-18.00
vrijdag : 9.00-12.30 en 13.00-17.00
zaterdag : 8.30-15.00 doorlopend
Gesloten op zondag, maandag, donderdag en feestdagen
OPGELET :
Dinsdag 24 december: open: 9u00 - 14u00
Dinsdag 31 december: open: 9u00 - 14u00