Vorm:
Kenmerken:
Net als bij wijn wordt de smaak van de ham voller naarmate de ham langer gerijpt is.
De Pata Grega is minstens 24 maanden gedroogd en heeft een onvergelijkbare smaak. Twee jaar gedroogd en toch o zo zacht, smelt in de mond. Zoet en tegelijkertijd pittig, dankzij het uitgekiende proces van exaxte zouting, rijping, drogen... Een tintelend genot voor uw smaakpapillen !
Het is een puur ambachtelijke, natuurlijk gedroogde ham : geen toevoeging van bewaarmidddelen, kleurstoffen, smaakstoffen, nitrieten of nitraten ! De enige ingrediënten zijn varkensvlees, zeezout, de passie voor onze ambacht en de tijd...
De Pata Grega bevat meer dan 60% onverzadigde vetzuren.
Pata Grega is verkrijgbaar met poot (ontegensprekelijk een voltreffer op al uw feesten en buffetten !) en zonder poot (ontbeend, met korte schenkel), alsook in kwart blok (ca 1,5 kg).
Ingrediënten: Varkensvlees, zeezout
Gemiddeld gewicht: ca 6 kg zonder been
ca 10 kg met poot
Verpakking: zonder been : vacuum
met poot : in een zak
Bewaring: 4-5° C
Houdbaarheid: 6 maand af fabriek
24 maand gedroogd