Tips
- Opgepast, ham heeft een hekel aan diepvries.
- Koop bij voorkeur een flink stuk ham en bewaar dit in een linnen zak (nooit in plastiek!) of nog handiger: plaats de snijkant enkel op een bordje zodat de vliegen geen vrij spel krijgen. Dus de koelkast komt er niet aan te pas, zelfs niet bij een hoge kamertemperatuur.
- Wie kleine hoeveelheden aangesneden ham koopt, kan de aangesneden ham wel in de koelkast bewaren.
- Bij gebruik van onze SUPERANO ham in warme gerechten let er dan op deze toe te voegen op het einde van de bereiding zodat de ham niet wordt gebakken.
Pata Grega met poot : tips om optimaal te genieten :
- Schraap met een soeplepel aan de buitenkant van onder naar boven genoeg vet weg tot het vlees zichtbaar is. Begin op de plaats waar het puntje van het been uitsteekt. Bewaar het vet in een schoteltje.
- Snijd met een scherp mes van de ham dunne plakjes. Doe dat in één vloeiende beweging vertikaal, tegen de richting in, van boven naar onder. Zo bekomt u mooie stukjes die in de mond smelten. Snijd nooit aan de bovenkant horizontaal, want dan proeft u de draad in het vlees. Er komt altijd een stukje vet mee maar dat geeft precies een heel speciaal aroma.
- Na gebruik bedekt u het open gedeelte opnieuw met vet of strijkt u het in met plantaardige olie. Nadien bedekt u het vlees met vershoudfolie. Bewaar de ham op een droge plaats. Maak u geen zorgen om de bewaartijd. De ham blijft enkele maanden goed.