Beignet van scampi met Superano

Ingrediënten voor 4 personen

- 16 scampi
- 16 sneden superano
- voor het bierdeeg : 
                              1/4 kg bloem
                              1 ei
                               zout
                               schepje olie
                               1 dl bier
                               1 eiwit

- voor de zoetzure saus : 
                                    kokosnootsap en ciderazijn
                                    gember
                                    groene pepers
            

Bereiding:

16 scampi pellen.
Scampi omwikkelen met sneden Superano.

Het bierbeslag maken :
Meng de bloem met het bier. Doe dit geleidelijk om klontering te voorkomen.
Voeg het ei, een snuifje zout en een schepje olie  toe.
Meng flink en laat daarna even rusten.
Het eiwit stijfkloppen en onder het bierbeslag spatelen.

De scampi-pakjes door het bierdeeg halen en in hete olie frituren bij 180°. 
 

Zoetzure saus:
Karamel bereiden, blussen met cocosnootsap en cider azijn. 
Voeg hierbij wat gember en groene pepers in puree.
Uiteindelijk doorzeven.

Afwerking

Leg een spiegel zoetzure saus op de borden en schik de scampi hierop.
Als garnituur kan je lente-erwtjes, babymaïs en prei gebruiken.