Superano met spinkrab, gamba’s en gekarameliseerd filokoekje

Ingrediënten voor 4 personen 

- 12 sneden Superanoham
- 80 g gemengde sla 
- 1 botje jonge wortelen
- 4 eetlepels komkommerschijfjes
- 1 spinkrab 
- 4 reuzegamba’s
- 8 frambozen 
- 1 cavaillonmeloen 
- kervel
- bieslook
- filodeeg

voor de klassieke vinaigrette :

- 1 dl balsamico-azijn 
- 2,5 dl arachide-olie 
- peper en zout 

voor de vinaigrette met vanille : 

- 2 eetlepels sherry 
- 8 eetlepels room 
- 1 eetlepel frambozenconfituur 
- vanillezaad (uit een vanillestokje geschraapt) 

Bereiding

Kook de spinkrab en de gamba’s gaar.
Reinig de salade, snijd de komkommer in fijne schijfjes, breng op smaak met de klassieke vinaigrette. 
Snijd de wortelen fijn en kook ze gaar.
Strijk het filodeeg in met gekarameliseerde boter en balsamico-azijn, leg er een blaadje deeg op en strijk opnieuw in. Bak in een matige oven.

Bereid de vinaigrette met vanille: meng de sherry-azijn met de room, frambozenconfituur en vanillezaad. Kruid goed. Voeg op het laatste fijngesneden bieslook toe.

Schik een onderlaag van salade vermengd met de klassieke vinaigrette, de komkommer en worteltjes.

Snijdt de meloen in partjes en wikkel hierrond een sneetje superanoham.

Werk af met frambozen, filodeeg en gefrituurde sla.